צעירים אחרי צבא למשל, אשר מתחילים לחשוב על תכנון טיול לדרום אמריקה, עושים זאת בידיעה ברורה שטיול כזה נמשך לפחות חצי שנה ומן הסתם הוא יכול להגיע לסכומי כסף משמעותיים, סכומים שיחצו את קו עשרים אלף שקל בקלות.
מן הסתם, אותם צעירים עובדים לא מעט לפני מועד הנסיעה, מנסים לקבוע יעד זמן סביר, בין אם זה בהתאם לתנאים הכספיים שעומדים לרשותם ובין אם זה בהתאם לדברים אחרים שיכולים להשפיע על המועד, וכך הם חוסכים לעצמם מספיק כסף לרכישת כרטיס טיסה וכן לכל ההוצאות של הטיול עצמו.
לפני שנציג מספר נקודות שיכולות להשפיע על עלויות טיול לדרום אמריקה, חשוב להדגיש, לא משנה כיצד נתכנן את הטיול, מה יהיה המסלול, באיזה מועד אנחנו נרצה לטוס וכן לכמה חודשים או שבועות, אף פעם התכנון הכספי שלנו לא יהיה מדויק על השקל. אנחנו צריכים להשאיר מספיק מקום לשינויים. התקציב חייב להיות גמיש, בין אם זה בגלל שאנחנו נרצה להוסיף דברים ובין אם זה בגלל שתמיד קיים סיכוי, שהנסיבות ידרשו מאיתנו את זה.
מה יכול להשפיע על עלויות טיולים לחו"ל ומה יהיה טווח התקציב שלנו
נתחיל מטווח התקציב ולאחר מכן נבחן נקודות שיכולות להשפיע עלינו. טווח התקציב צריך לנוע בין עשרת אלפים לסביבות שלושים אלף שקל במצטבר, וזה בלי קשר להוצאות שנבצע בארץ, למשל, רכישת ציוד לדרום אמריקה, דברים שאנחנו נהיה חייבים לרכוש לפני הנסיעה, ביטוח נסיעות, תיק, וכמובן כרטיסי טיסה. התקציב לכך צריך להיות שונה ונפרד מתקציב הנסיעה עצמו. הטווח אגב, תלוי ביעד וכמובן במשך התקופה שנבלה בדרום אמריקה.
לינה – קשה מאוד להגדיר את עלויות הלינה בדרום אמריקה, משתי סיבות. ראשית, בכל מדינה הן יהיו שונות, שנית, בחלק מהמקומות אנחנו נישן באכסניות, בחלק מהמקומות נישן בבתי מלון ובמקרים מסוימים נוכל ללון בקמפינג. מה שבטוח הוא, זו ההוצאה המשמעותית ביותר שלנו במהלך הטיול. ברמת העיקרון, המחירים בדרום אמריקה נמוך ביחס לאירופה, מה עוד שצעירים אחרי צבא, מעדיפים בדרך כלל אכסניות והוסטלים זולים על פני בתי מלון יקרים. המחיר יכול להגיע גם לסכומים של 50-100 שקל ללילה.
מסעדות – מלבד כרטיסי טיסה ולינה, זו ההוצאה השלישית הכי משמעותית, בוודאי כשנגיע לארגנטינה או ברזיל, שם אי אפשר ואסור לפספס ארוחות במסעדות מקומיות. העלויות אינן יקרות, בטח לא ביחס למה שאנחנו מכירים בארץ. ארוחה טובה במסעדה בארגנטינה יכולה גם לעלות לנו 50 שקל בממוצע. יחד עם זאת, נזכור שסביר להניח, שמדי יום נאכל במסעדה כזו או אחרת ואז העלות מצטברת.
בילויים – העלויות כאן משתנות בהתאם לסוג הבילוי, מחיר כרטיס למשחק כדורגל עולה הרבה יותר ממחיר כרטיס למועדון לילה. בחלק מהמקרים העלויות יהיו דומות למה שמוכר לנו מישראל, במקרים אחרים, זה יכול להיות הרבה יותר משמעותי.
הוצאות ייחודיות – במהלך טיול למשך חצי שנה יש הוצאות שונות ומגוונות שאנחנו לא בהכרח רגילים אליהן. החל מהוצאות על כביסה, תחבורה מקומית, כניסה לאתרים וכלה בהוצאות על קורס צלילה או צניחה חופשית. הוצאות כאלה יכולות להגיע לסכומים של אלפי שקלים (במצטבר או בהוצאה חד פעמית).